1.1.15

Uutukainen

Mulla on vaikeuksia itseni ja joutilaisuuden kanssa. Jos kalenterissa on tyvenkin vapaata, täytän sitä heti baareilla ja menoilla, kasaan nähtäviä tehtäviä asioita pinoiksi pinojen päälle, ja sitten ihmettelen miten sitä onkin niin uupunut nuutunut. Tänään ei ole mitään, voisin vain maata ja olla ja levätä, ja samantien tuttu levottomuus hiippailee pitkin selkärankaa kohti lapaluita, niiden väliä, siellä se painaa ja kuiskuttelee tee tee tee jotakin tee, päihdytä pääsi nyt jo, sitähän tekemistä se levottomuus minun sisälläni kuiskii. Miksi, miksi se tekee niin? Miksen osaa olla selvinpäin yksikseni sen sekunnikastakaan, miksi heti pitäisi jo olla muualla ja toisenlainen ja toisissa tajunnan tiloissa, miksi en edes yhtä iltaa voi vain käpertyä viltin alle katsella seinää huokaista helpotuksesta antaa itselleni aikaa.

Älläsdeetä, pilveä, olisiko kapakassa ketään, pirilainit, rauhottavia, pseudobentsoja, ota nyt jotakin mene nyt jonnekin mene jo. Taistelen vastaan, kyllä ihmisen täytyisi myös voida vain olla sumentamatta tai terävöittämättä aistejaan edes joskus jos harvoinkin, mutta liian myöhään huomaan minttuviinan kupissani, tässä sitä jo ollaan taas. Ehkä yksi sallitaan, olkoon se loivari, tasuri, jotain vanhaa jotain uutta.

Vapaapäiviä on vielä muutama, ja jo sekin saa veren kohisemaan suonen seinämiä vasten. Ikään kuin ne päivät pitäisi viimeistä tippaansa myöten vääntää ja veivata oikein tirisyttää kuiviin ettei sitten vain tuntuisi siltä niin kuin olisi vapaansa tuhlannut. Kuinka absurdi ajatuskin, tuhlata vapaa, sitähän se vapaa on että on vaan vailla velvotteita. Terapeuttini sanoi että tekeminen selviytymiskeinona on huono strategia koska mitä sitten jos väkisin joutuu pysähtymään, miten sitten käsittelee itsensä ja elämänsä, miten sitten selviää. Minä olen kova tekemään ja pakenemaan, aina liikkeellä ja aina rautoja hellalla tulenloimussa kajottamassa. Miksi minä en saa levättyä, miksi aivot nuo ihmisen pahimmat viholliset taukoamatta laulaa ja lallattaa, yrittää saada minut vakuutettua jonkun päihteen auvoisuudesta. Tai seksin, sekin kelpaisi, päihteet paneminen lukeminen siinä minun top3 mikä olisi sinun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti