4.2.11

Demokratiasta

Mua vituttaa kun pöljät jankkaa ihan ku ne ois keksiny jonkun uuden asian, että hei ei mitään demokratiaa oo Suomessa, koska jos ois niin kaikesta olis kansanäänestys. Kai ne on vahingossa avannu lehden, ja huomannu että Pohjois-Afrikassa kuohuu. Meinaan että voi muna, miten mikään kansanäänestys nyt liittyy demokratiaan, hei demokratiaan, joka alunperin on tarkottanu vapaitten miesten, pienen murto-osan oikeutta kokoustella keskenään ja tehdä näissä kekkereissään jonkinsortin päätöksiä koskien sitä enemmistöväestöä?

Miten vitun vitussa voi olla niin vaikeeta käsittää, että suomalainen ja no niin, koko länsimainen (ehkä Sveitsiä lukuunottamatta) demokratia elelee epäsuoran demokratian käytännössä, jossa ns.kansa valitsee jonkinlaisen ns.edustajiston jonnekin tekemään ne ns.päätökse, joilla yleensä lähinnä valitaan joku tämän edustajiston eliitti tekemään ne oikeat päätökset?

Se on sellasta harvainvaltaa tämä maailma ollu koko maailman sivu, on ollut on ja tulee olemaan, ja mitä siitä vouhkaamaan, meinaan kuulkaa ny ihan oikeesti, ketä hevon vittua kiinnostaa muka tosissaan, siis ihan ihan tosissaan olla päättämässä joka ikisestä asiasta? Kellä on sellanen asiantuntemus, että voisi aivan oikeasti tehdä päätöksiä juuri mistään, kun suurimmalle osalle tuottaa vaikeuksia ihan päättää siitä omasta jokapäiväsestä pikku elämästään tai siitä, mitä söis tänään. Päätöksentekoon ei anna pätevyyttä se, että musta tuntus nyt tältä, ja mun mielestä asia menee näin, tai mä ainakin tykkän et. Täytyy olla jotakin luita mutuilun sisällä, ja mitä enemmän asioihin tutustuu, sitä pirullisemman monimutkaisiksi ne muuttuu, minkä takia suurin osa lässyttäjistä jääkin koti soffaan tai näyttöpäätteen ääreen lätisemään jostakin demokratian puutteesta. Kuka vittu sitä demokratiaa kaipaa, luoja meidät säästäköön typerän kansan typeriltä mielihaluilta.

Että kuulkaa taukit, kyllä Suomessa nimenomaan on demokratia juuri siinä merkityksessä kun mitä se nykymaailmassa ymmärretään, ja joka muuta väittää on pääsääntöisesti päätänsä perseessä pitävä pösilö.

Ja: demokratia on paska systeemi. Sen on jo todennu moni fiksumpikin, harmi vaan ettei juuri vähemmän paskoja järjestelmiä oo löytynyt.

Meitsi avaa nyt kaljan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti